Recensie solocd Alive van Ed Kowalczyk

Recensie solocd Alive Ed KowalczykIk ben nog steeds fan van Ed Kowalczyk. Tegenwoordig is er best wat moed voor nodig om hier eerlijk voor uit te komen. Door een aantal mindere platen was de populariteit van Live tanende, maar ik vond dat ze met Songs From Black Mountain terug op de goede weg waren. Maar toen barstte de bom in Live en Ed Kowalczyk had het gedaan. Als ik echter zie hoeveel tijd Ed Kowalczyk vrijmaakt voor zijn fans weet ik het zeker: die man zit er niet in voor het geld zoals zijn ex-medebandleden beweren.

Gepassioneerd rockalbum

Ook van het eerste soloalbum Alive van Ed Kowalzcyk spat de passie er weer van af. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens mijn eerste luisterbeurt vooral de eerste vijf liedjes erg sterk vond, maar ik geniet nu ook heel erg van de andere zes liedjes. Alleen met In Your Light blijf ik wat moeite houden. Zo zoet dat het glazuur bijna van je tanden springt. In het nummer bedankt Ed Kowalczyk iemand voor zijn kinderen en in het geval van Kowalzcyk zou dat best wel eens God kunnen zijn.

Opener Drive zet muzikaal de juiste toon hoewel het tekstueel een niemendalletje is. Big Ed valt in slaap en iemand anders neemt het stuur over. Ongetwijfeld zit hier een diepere betekenis achter. The Great Beyond zorgt ervoor dat je lekker doortrekt op de snelweg en single Grace is gewoon een lekker kloppend rockliedje. Op Stand zingt Ed Kowalczyk zoals we hem niet eerder hoorden. Eerder pop dan rock.

Moeilijkere liedjes

En dan is het tijd voor de wat moeilijkere liedjes. Het ingetogen, licht overstuurde en gospelachtige Zion, breekpunt In Your Light en Just in time waarin hij zich bevrijdt voelt uit het keurslijf dat Live was geworden. Ed Kowalczyk doet op zijn solocd Alive weinig anders dan met zijn vorige band en daar mogen we hem dankbaar voor zijn. Want daardoor is hij nog steeds de lekker in het gehoor liggende rockgod en daar hebben we er tegenwoordig niet zo veel meer van.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.