Terugkeer van de nineties R&B

Nog vaak genoeg grijp ik terug naar de cd’s die ik in de jaren ‘ 90 kocht: Jodeci, Eric Gable, Blackstreet, TLC, Aaron Hall en vele anderen. Het heeft er alle schijn van dat deze sound in 2012 weer helemaal terugkeert.

Zo plant Ashanti haar comeback. Zij heeft nooit onder stoelen en banken geschoven fan te zijn van de nineties R&B sound. Het vorige album van Ashanti, The Declaration uit 2008, viel qua verkoopcijfers wat tegen. Vandaar dat nu over een comeback wordt gesproken. Ashanti schijnt voor haar vijfde album samen te werken met Dr. Dre, Game, The-Dream, Cool & Dre, Common, Darkchild en Common. Dat belooft dus wat. De eerste single The Woman You Love met Busta Rhymes kwam enige dagen geleden uit en is van hoge kwaliteit.

Nieuw aan het R&B front is Azealia Banks. Ze brak door met 212 dat van een underground sensatie uitgroeide tot een mainstream hit. Deze week bracht ze een nieuwe track uit, Liquorice.

LIQUORICE by Azealia Banks

Azealia Banks is voor menig criticus al enige maanden het snoepje van de week. In Nederland gaf Azealia Banks een weergaloos optreden tijdens London Calling.

En dan is er ook nog eens de terugkeer van SWV. Allemaal signalen dat de Nineties R&B Sound in 2012 zal terugkeren!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.