“The Endless River” aan feitjes lijkt ten einde. Hier is de nieuwe muziek van Pink Floyd

Er is al veel geschreven over het nieuwe Pink Floyd album “The Endless River” dat 10 november verschijnt. Nu is het dan eindelijk tijd voor de muziek.

“The Endless River” is het eerste album van Pink Floyd in twintig jaar tijd. Nadat Roger Waters de band in 1985 verliet en Richard Wright in 2008 dit aardse bestaan, bestaat Pink Floyd alleen nog uit David Gilmour en Nick Mason. In de tekst van ‘Louder Than Words’ horen we de complete geschiedenis van Pink Floyd terug.

We bitch and we fight
But this thing that we do
It’s louder than words
The sum of our parts
The beat of our hearts
It’s louder than words.

De track ‘Louder Than Words’ van het Pink Floyd album “The Endless River” is het enige nummer met lead vocals van David Gilmour. De track ‘Talkin’ Hawkin’ bevat een bijzondere gast, namelijk Stephen Hawking.

Pink Floyd heeft het album “The Endless River” uitgebracht als tribute aan de overleden Richard Wright. Het album “The Endless River” van Pink Floyd bevat daarom uitsluitend onuitgebrachte teksten en muziek van Richard Wright.

Pink Floyd heeft als teaser voor het nieuwe album “The Endless River” op 3 november het twee minuten durende instrumentale nummer ‘Side 3, Pt.4: Allons-y (1) online gezet. Hierop zijn geen verrassingen te horen maar de typische Pink Floyd sound. De titel van het nummer lijkt te verwijzen naar een dubbel LP uitvoering van het nieuwe Pink Floyd album “The Endless River”.

Via onderstaande Spotify Playlist kun je het album “The Endless River” van Pink Floyd beluisteren.

//

 

Tracklist The Endless River

01. Things Left Unsaid
02. It’s What We Do
03. Ebb And Flow
04. Sum
05. Skins
06. Unsung
07. Anisina
08. The Lost Art of Conversation
09. On Noodle Street
10. Night Light
11. Allons-y (1)
12. Autumn’68
13. Allons-y (2)
14. Talkin’ Hawkin’
15. Calling
16. Eyes To Pearls
17. Surfacing
18. Louder Than Words

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.