Laura Palmer komt haar belofte na: Twin Peaks na 25 jaar terug

Alles heeft een reden. Zeker in Twin Peaks. Dus toen de Twin Peaks soundtrack op vinyl verscheen had ik, als een echte fan, al mijn vermoedens dat er meer aan stond te komen. Negen nieuwe Twin Peaks afleveringen zijn het dus die we in 2016 tegemoet kunnen zien als de serie 25 jaar bestaat. En ook nog eens op Showtime, de Amerikaanse zender waar ik al sinds 2003 een band mee heb, sinds het uitzenden van The Chris Isaak Show. En daarmee is de cirkel weer rond, want Chris Isaak had een belangrijke rol in de Twin Peaks film “Fire Walk With Me”.

Twin Peaks zonder Kyle MacLachlan ondenkbaar

Belangrijk om te weten is dat de oorspronkelijke schrijvers David Lynch en Mark Frost zijn aangetrokken als co-schrijvers van het derde Twin Peaks seizoen. Momenteel werken zij aan het nieuwe script van Twin Peaks. Ook is het plan dat David Lynch alle afleveringen van het derde Twin Peaks seizoen gaat regisseren. Over het script en de acteurs van het derde Twin Peaks seizoen tast men nog in het donker. Wel twitterde Kyle MacLachlan (FBI deputy Sheriff Dale Cooper) laatst een foto waarop hij lunchte met David Lynch. Dit hoeft natuurlijk niets te betekenen, Kyle MacLachlan en David Lynch namen samen ook veel films op. Een Twin Peaks seizoen zonder Kyle MacLachlan lijkt ook haast ondenkbaar.

Killer Bob

Zal het nieuwe Twin Peaks zich ook 25 jaar later afspelen? De oorspronkelijke cast is ten slotte ook 25 jaar ouder geworden, of zullen de opnames plaatsvinden met een jongere cast? Killer Bob zullen we in ieder geval waarschijnlijk niet zien. Set dresser Frank Silva die deze rol vertolkte overleed namelijk in 1995. Of hebben David Lynch en Mark Frost misschien een oplossing gevonden voor de terugkeer van een van de meest angstaanjagende karakters in de televisiegeschiedenis?

Vraagtekens

Er worden meerdere vraagtekens gezet bij de terugkeer van de serie Twin Peaks. Televisie zou te zeer zijn veranderd en hoe is de relatie tussen David Lynch en Mark Frost. Hun samenwerking schijnt niet in harmonie te zijn beëindigd. Ook is het al even geleden dat David Lynch en Mark Frost zich aan een televisieserie of zelfs een film hebben gewaagd.

Laura Palmer lijkt echter het antwoord op dit alles te hebben. In de laatste aflevering van Twin Peaks belooft ze Cooper in de Red Room namelijk iets:

“I’ll see you again in 25 years.”

1 gedachte over “Laura Palmer komt haar belofte na: Twin Peaks na 25 jaar terug”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.