Wat is de overeenkomst tussen The Cranberries, The Smiths en een New Yorkse DJ?

Je zou verwachten dat alles waar een The Smiths bandlid zich tegen aan bemoeit, binnen de kortste keren overal te lezen zou zijn. Maar niets is minder waar. Debuutsingle ‘Curvy’ van D.A.R.K., een project van Andy Rourke (bassist van The Smiths), Dolores O’Riordan (zangeres van The Cranberries) en de New Yorkse DJ Olé Koretsky, heeft moeiteloos vanaf 4 maart op Spotify kunnen staan zonder dat er echt heel veel naar geluisterd is. 12 maart werd het wel opgepikt door een fansite van The Cranberries. Maar eigenlijk ging pas deze week het balletje rollen doordat er een persbericht is uitgestuurd.

Je zou toch verwachten dat als je 8 uur per dag voor een salaris over muziek mag schrijven, dit wel eerder aan het licht zou komen? Of dat je toch in ieder geval een artikel zou kunnen schrijven waar iets meer informatie in staat dan het persbericht bevatte. Bijvoorbeeld dat een van de nummers van de tracklist (die in het persbericht staat) al op YouTube staat.

DaMusic begaat zelfs de grove fout door te melden dat in de groep “ook nog plaats was voor de New Yorkse dj Olé Koretsky. Koretsky en Rourke vormen echter al sinds 2009 een DJ duo onder de naam Jetlag. Het verhaal wil dat een toevallige ontmoeting ertoe leidde dat Dolores O’Riordan toetrad, waarop de naam werd gewijzigd in D.A.R.K. Een inventieve fan van The Cranberries liet weten dat de afkorting wel eens kon staan voor Dolores Andy Rourke Koretsky. ;)

Onderstaand kun je een aantal remixes van Jetlag beluisteren, onder meer voor Tokyo Police Club.

Het zal afwachten zijn of D.A.R.K. een lang leven beschoren is. Dolores O’Riordan werd een maand geleden nog veroordeeld tot een boete van 6.000 euro vanwege het aanvallen van een stewardess en enkele politieagenten.

Het debuutalbum “Science Agrees” van D.A.R.K. verschijnt op 27 mei via Cooking Vinyl. Luisterend naar de eerste single ‘Curvy’ horen wij toch vooral The Pixies als invloed. Her en der lezen we ook wel de referentie New Order en dat kan kloppen. Andy Rourke heeft namelijk van 2007 tot 2010 met Peter Hook (ex-bassist van New Order) in de band Freebass gezeten. Helaas voor de fans horen we The Smiths nog niet echt terug in bovenstaande nummers.

Recentelijk heeft Andy Rourke ook meegewerkt aan het nieuwe album “Let Me Get What I Want” van de band Daddy van James Franco, die we toch vooral als acteur kennen. Het nummer ‘Graduation Day’ laat zijn liefde voor The Smiths horen.

Optredens D.A.R.K.

05-13 Limerick, Ireland – Dolans Pub
05-16 Dublin, Ireland – Whelans
05-18 London, England – Bush Hall
05-20 Paris, France – Divan Du Monde
05-23 Milan, Italy – Tunnel

Tracklisting

01 Curvy
02 Chynamite
03 Gunfight
04 Steal You Away
05 High Fashion
06 Watch Out
07 Miles Away
08 The Moon
09 Underwater
10 Loosen the Noose

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.