Tinashe-Nightride

Tinashe bewijst met Nightride de onbetwiste prinses van de R&B te zijn

Al sinds haar doorbraak in de VS met Top 10 hit ‘2 On’ gaat er eigenlijk geen dag voorbij zonder Tinashe. Haar debuutalbum “Aquarius” is nog maar twee jaar oud, maar de marketingmachine voor haar tweede draait al volop. En daarnaast zijn er de vele samenwerkingen waarbij haar focus niet zozeer op haar eigen carrière lijkt te liggen maar vooral op die van de veelal beginnende artiesten. Zo bleek ook weer uit haar meest recente samenwerking met Davido.

Afgelopen weekend verraste Tinashe met het uitbrengen van “Nightride”, een 15 tracks tellend digitaal album. Singles ‘Company’, ‘Ride Of Your Life’ en ‘Party Favors’ waren dus hiervan afkomstig en nog geen teasers voor haar tweede album.

Onbetwiste prinses van de R&B

Van de tracks die we nog niet kennen maakt ‘C’est La Vie’ indruk. Maar ook op de andere tracks laat Tinashe horen de onbetwiste prinses van de R&B te zijn.

Op de eerste helft van “Nightride” leunen de tracks sterk op de beats. Zozeer dat het lijkt alsof Tinashe aan het freestylen is geslagen. Net als de eenvormigheid om de hoek komt kijken zijn er de productietechnische trucs op ‘You Don’t Know Me’ die voor een keerpunt zorgen.

Michael Jackson

Zo had ‘Touch Pass’ ook uit de koker van Michael Jackson kunnen komen. En met ‘Spacetime’ en ‘Ghetto Boy’ kunnen we stellen dat het beste voor het laatst wordt bewaard op “Nightride”.

Over de echte opvolger van “Aquarius” heeft Tinashe al één feature bekendgemaakt: Britney Spears. Toch aardig dat Tinashe haar een handje probeert te helpen. Aan Rolling Stone liet Tinashe weten dat er er een connectie is tussen “Nightride” en haar nog uit te brengen album “Joyride”.

The majority of the album was already there, so it wasn’t like that much changed,” she says. “I see [Nightride and Joyride] as two things that are equally the same. I think you can be a combination of things, and that’s what makes people human and complex. They are equally me. I don’t like to be limited to one particular thing so I want to represent that duality and that sense of boundlessness in my art.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.