Tribute CD voor de band Alabama ter ere van veertigjarig bestaan

41 nummer-1 hits in de V.S. en slechts 1 schamele tipparade notering in Nederland. Het kan verkeren voor de band Alabama. Het nummer Feels So Right eindigde vlak voor de finish op nummer 2, bijna genoeg om de Top 40 binnen te komen in 1984. Veertien jaar op rij, van 1980 tot en met 1993, wist de band Alabama elk jaar een nummer-1 notering te behalen, in 1984-1985 waren het er maar liefst zeven.

Dit jaar viert de band Alabama haar 40-jarig jubileum. De bescheiden independent Lightning Rod Records brengt ter ere hiervan “High Cotton: A Tribute to Alabama” uit. Veertien artiesten, waaronder JD McPherson, Jason Isbell, Jessica Lea Mayfield, Todd Snider en de Blind Boys of Alabama eren hierop de band Alabama. Het album komt 17 september uit. Onderstaand kun je al luisteren naar de vertolkingen van Jason Isbell en Jessica Lea Mayfield.

Met name Jessica Lea Mayfield levert met I’m In A Hurry (And Don’t Know Why) een waar kunstwerk af. Ze verandert het origineel (nummer 1 in 1992), een uptempo nummer dat ons er aan herinnert om vooral in het nu te leven, in een country slowcore nummer (waar Lucinda Williams een patent op heeft) met de boodschap dat niemand het verstrijken van de tijd kan tegengaan.

Benieuwd naar de originelen van de band Alabama naar aanleiding van bovenstaande tracks? In onderstaande Spotify Playlist hebben we alle 41 nummer-hits van de band Alabama voor je klaargezet. (en meer…)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.