Yuck promoot nieuw album Glow And Behold met muziekvideo’s en een tour

Ik houd ervan. Eigenzinnige geesten die met dromerige, uitwaaierende gitaarpartijen in de voetsporen treden van 90’s iconen Alice in Chains en Sonic Youth. Yuck is zo’n band. Het Engelse gezelschap bracht haar debuut in 2011 uit via Fat Possum. In oktober dit jaar verscheen de opvolger “Glow And Behold” van Yuck. Met een andere frontman, Daniel Blumberg koos er namelijk voor om Yuck te verlaten. Iets wat in de eigen gelederen kon worden opgelost met kernlid Max Bloom. Er moest alleen nog “even” een andere gitarist worden gevonden. Eind augustus kwam het verlossende woord.

Blijkbaar heeft het tweede album “Glow And Behold” van Yuck toch nog wat promotie nodig. Vorige week verscheen er namelijk een video voor ‘Lose My Breath’. Een erg schattig clipje, althans zo begint het in ieder geval. En deze week werd, vlak voor de kerst, een prachtige, filmische clip voor “Somewhere” die mij in ieder geval in hogere sferen bracht.

Beide clips van Yuck kun je bekijken via bovenstaande YouTube playlist. De psychedelische no lyrics video’s die eerder uitkwamen, zal ik je besparen. Deze kun je hier vinden mocht je geïnteresseerd zijn. Overigens zit het met de humor in de band ook wel goed, zo lijkt het althans getuige onderstaand videoverslag van Jonny Rogoff’s vrije dag.

Volgend jaar doet Yuck ook de Benelux aan. Onderstaand de concertdata:

25-feb Botanique Brussel
26-feb Paradiso Amsterdam
27-feb Ekko Utrecht
28-feb Merleyn Nijmegen
1-mrt Vera Groningen

Onderstaand kun je het album “Glow And Behold” van Yuck beluisteren.

//
//

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.