Matt Koelsch: Perfectly Alligned in de muziekwereld

Van de relatieve zekerheid van een functie in de financiele wereld naar de gok nemen als artiest. De recessie was het laatste zetje dat Matt Koelsch daarvoor nodig had. Het gaf hem een ongekend gevoel van vrijheid.

Natuurlijk komt het wereldje waarin hij jarenlang vertoefde voorbij in zijn muziek. Bij single ‘Perfectly Aligned’ lijkt dat alleen niet het geval. Hoewel, je kan er ook in horen dat Matt Koelsch zich nooit “perfectly aligned” heeft gevoeld bij de financials.

Het is melancholische pop van het beste soort. Uitermate geschikt voor het zomerseizoen.

Single ‘Perfectly Aligned’ is afkomstig van de EP “Thinking of You” die Matt Koelsch samen met Eugene Toale (Kanye West) produceerde. Geinspireerd door het feit dat hij meer dan 3.000 kilometer van huis was, in Los Angeles.

Being in this setting during my late 20’s early 30’s has affected my writing because it has made me more vulnerable.

There is more time and space to explore and discover when you are in a completely new and foreign setting, removed from the comforts of your close network of relationships.

Na meer dan 170 optredens per jaar, onder andere met bandleden van REM, Pink Floyd en Toto, en een studie op Berklee Music College lijkt Matt Koelsch voldoende bagage te hebben om ook de muziekwereld naar zijn hand te zetten.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.