Bombay Bicycle Club-Everything Else Has Gone Wrong

“Everything Else Has Gone Wrong” is de titel van Bombay Bicycle Club haar vijfde album. Ongetwijfeld verwijst het naar de hiatus van de band dat alles had van een definitief afscheid. Maar na een aantal andere dingen te hebben geprobeerd zijn ze toch weer bij elkaar.

Bombay Bicycle Club lijkt het zelf nauwelijks nog te kunnen geloven

Er zijn wel meer verwijzingen naar deze periode Openingsnummer ‘Get Up’ lijkt de innerlijke strijd te bevatten om de band weer te heroprichten. Op ‘Is It Real’ kunnen ze het nauwelijks zelf nog geloven.

Bombay Bicycle Club nog altijd gepolijst

Naar eigen zeggen is “Everything Else Has Gone Wrong” hun minst gepolijste plaat. Sommige nummers zijn zelfs maar 1 of 2 takes aan besteed. Aan het resultaat is het niet af te horen. Alle nummers zijn even volmaakt. Het is dan oppassen dat de verveling niet toeslaat.

Aantrekkelijke hook

De band pareert dat met een aantrekkelijke hook (op ‘Good Day’) of dito riff (‘Eat, Sleep, Wake’). Op ‘Do You Feel Loved?’ gaan ze zelfs Vampire Weekend achterna. ‘Let You Go’ is meer elektronisch met zelfs invloeden van The Joy Division.

Een hele zit

Genoeg afwisseling zou je zeggen. Maar toch is het 41 minuten durende album een hele zit. Gevoelstijd twee uur zou ik zeggen. Je zou verwachten dat een band dat bij album nummer vijf wel heeft getackled. Wat dat betreft is Bombay Bicycle Club dus nog lang niet uitgeleerd.

Beluister “Everything Else Has Gone Wrong” op Spotify.

1 gedachte over “Bombay Bicycle Club-Everything Else Has Gone Wrong”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.