Gengahr-Sanctuary

Twee weken na de release van het vijfde Bombay Bicycle Club is er alweer een release waar frontman Jack Steadman de hand in heeft. Het derde album van de Britse band Gengahr is namelijk door hem geproduceerd. Zo zie je maar, het is altijd handig om contact te houden met de vrienden waar je als kind mee speelde.

Gengahr: even opgewekt als een Pokémon

Gengahr, vernoemd naar een Pokémon figuur, klinkt vrolijk en opgewekt op “Sanctuary”. Singles ‘Everything And More’ en ‘Atlas Please’ zijn nummers die nooit vervelen. Hoe vaak je ze ook hoort. ‘Heavenly Maybe’ bevat een dansbare baslijn die je linea recta terugstuurt naar de dansvloer medio jaren ’70. Met zo’n grote glitterbol bungelend aan het plafond.

Never a low

Gengahr lijkt ‘Never A Low’ te hebben. Al is het desbetreffende nummer wel iets onderkoelder. De synthesizerlijntjes op ‘Fantasy’ lijken als intermezzo te fungeren. ‘You’re No Fun’ heeft vervolgens een niets minder positieve boodschap. De rock riffs klinken ook wat minder opbeurend.

Gengahr heeft ook een melancholische kant

Op het abstracte ‘Soaking In Formula’ keert in het refrein de ouderwetse vrolijkheid dan nog even terug. ‘Anime’ moet het hebben van de hypnotiserende baslijn. ‘Icarus’ en vooral ‘Moonlight’ maken duidelijk dat Gengahr ook een melancholische kant heeft. Maar het zijn juist de vrolijke tracks die hen boven de middelmaat uit laten stijgen.

Beluister het album “Sanctuary” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.