Concert The Jacksons in Paradiso

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens op een paar meter afstand van de Jacksons broers zou staan. Gisteren vond het gelukzalige moment plaats in Paradiso. Misschien dat The Jacksons terug verlangen naar hoe het lang geleden allemaal begon. Optreden op kleine locaties als Paradiso, die met nauwelijks enige promotie voor het concert moeiteloos tot aan de nok gevuld was.

“Can you feel it,” vroegen The Jacksons. Nou, reken maar. Vol overgave werd in anderhalf uur een hele rits hits vertolkt inclusief de fameuze danspasjes. The Jacksons werden daarbij begeleid door een uitgebreide band met onder meer twee toetsenisten, een drummer en een percussionist. Stuk voor stuk fantastische muzikanten. Het plezier straalde vanaf het podium over op het publiek dat ook de minder bekende nummers enthousiast ontving. The Jacksons waagden zich zelfs aan een blok vol ballads. Ook zong Jermaine Jackson zijn solohits uit de ’80s. Die klonken met uitzondering van ‘Do What You Do’ toch wel iets gedateerder dan het Motown werk van The Jacksons.

Michael Jackson geëerd

Het publiek werd ook nog getrakteerd op een mooie mini documentaire over de Jackson familie en natuurlijk ontbraken de nummers van broer Michael ook niet. Vooral het aan hem opgedragen ‘Gone Too Soon’ was indrukwekkend.

Enige minpunt van deze hele avond was dat een groot deel van het publiek dacht hun externe geheugen nodig te hebben om zich dit concert later nog te kunnen herinneren. Heb toch wat meer vertrouwen in jezelf. Ik kan me nog concerten herinneren toen de mobiele telefoon nog niet eens was uitgevonden. En tegenwoordig hebben we toch Spotify om je hierbij te helpen? Niets helpt je namelijk beter iets te herinneren dan muziek. Onderstaande playlist bevat bij benadering de setlist van het concert van The Jacksons in Paradiso.


Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.