Albumrecensie: David Keenan-A Beginner’s Guide To Bravery

Al vroeg in het jaar is er sprake van het eerste muzikale hoogtepunt van 2020. Het debuutalbum “A Beginner’s Guide To Bravery” van David Keenan laat een moedig artiest horen. Met twee benen stevig staand in de folktraditie.

David Keenan is een rasartiest

Een Iers accent zo stevig als dat van Keenan helpt natuurlijk wel mee aan het bouwen van authenticiteit. Maar er zijn wel meer aanwijzingen dat we hier te maken hebben met een rasartiest. Vergelijkbaar met toppers als Glen Hansard en Damien Rice.

Op openingsnummer ‘James Dean’ sijpelt zelfs zo nu en dan de invloed van Jeff Buckley door. Je moet gewoon weten hoe de droom die de zanger over James Dean had, afloopt. Met ‘Love In A Snug’ doet hij er nog een schepje bovenop en laat je zeven minuten aan zijn lippen gekluisterd zitten.

David Keenan neemt de tijd voor zijn verhalen

Ook op ‘Origin Of The World’ neemt hij de tijd voor zijn verhaal en verveelt geen moment. Bij ‘Unholy Ghosts’ wordt het me duidelijk. Je luistert niet naar de liedjes van David Keenan, je beleeft ze.

Verhalenverteller pur sang

Alleen een verhalenteller pur sang kan nummers als ‘Good Old Days’ schrijven. En meeslepender als ‘Tin Pan Alley’ kom je ze bijna niet tegen. Folkmuziek is er al vanaf het moment dat de mens voor het eerst muziek maakte en dankzij David Keenan is het in 2020 nog altijd springlevend.

Beluister het album “A Beginner’s Guide To Bravery” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.