Jack Poels zingt over het baken in zijn leven

Jack Poels bracht vrijdag de nieuwe single ‘Elf oaver elf’ uit. Hij kondigt hiermee zijn eerste soloalbum “Blauwe Vear” (dus zonder Rowwen Hèze) aan. Het album zal 27 maart verschijnen via Snowstar Records en ook dat lijkt me een unicum.

De rustige kant van Jack Poels

Jack Poels (62, America, Noord-Limburg) is bekend als zanger/gitarist van Rowwen Hèze (opgericht in 1985). Het album ‘Blauwe Vear’ bevat 12 Nederlands/Limburgstalige ballades die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze zullen aanspreken.

De rustige kant van Jack Poels

Mogelijk valt het solowerk te vergelijken met het album “Vandaag” (2000) van Rowwen Hèze. Nog altijd een van mijn favoriete platen van de band. Hoewel de kritieken toentertijd niet onverdeeld positief waren.

Niet dat dat wat uitmaakte. Het leverde de band alsnog een gouden plaat op. “Blauwe Vaer” belooft een even openhartig album te worden vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties.

Voor labeloprichter Cedric Muyres van Snowstar Records is het een bijzondere release.

Omdat ik in Limburg opgegroeid ben met de muziek van Jack.

De kerktoren van America als baken

De muziek van single ‘Elf oaver elf’ is gebaseerd op Virginia May van Gregory Alan Isakov. Jack Poels moest dor het nummer denken aan zijn baken, de kerktoren in America.

“’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts op de terugweg kijk ik omhoog hoe laat het is. Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf.”

Bij de solo optredens zal Jack Poels live worden bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.