In concert: Blondie in Paradiso

Ik heb nog maar weinig concerten meegemaakt waar de artiest de zaal vanaf de eerste minuut bij de kladden heeft. Er zijn dan ook maar weinig artiesten die zoveel klassiekers op hun naam hebben staan als Blondie. Hierdoor kan ze het zich zelfs permitteren haar grootste hit ‘Denis’ niet te spelen.

Blondie de diva

Op haar 68e is Blondie inmiddels een echte diva. Toch schemert nog regelmatig haar reputatie als punk Goddess door. Hoogtepunt van het concert van Blondie in Paradiso is een geweldige versie van ‘Heart Of Glass’ met een hoofdrol voor Tommy Kessler, de in vergelijking met de andere bandleden piepjonge gitarist. Met de Beastie Boys cover ‘Fight For Your Right (To Party) wist Blondie Paradiso ook goed te verrassen.

Herinneringen

Naast enkele nummers van het meest recente album zijn het toch vooral de nummers die al generaties lang meegaan die voor enthousiasme vanuit de zaal zorgen. Via ‘One Way Or Another’ ben ik in gedachten weer terug op mijn jongenskamer, in de weer met mijn pick-upje en Bij ‘Call Me’ denk ik onmiddellijk weer aan de film “Risky Business” met een jonge Tom Cruise.

Zo heeft iedereen zijn eigen herinneringen aan de nummers die Blondie nog vol energie over de bühne brengt. Volgend jaar ben ik weer van de partij. Net zo lang tot er eindelijk weer eens een nieuwe band opstaat die me hetzelfde gevoel geeft.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.