Jack Stafford prijsvraag

Met een bijna geheel gewijzigde samenstelling laat The Jack Stafford Foundation een wel heel ander geluid horen op hun nieuwe cd. Jack Stafford, de Engelse in Amsterdam woonachtige singer/songwriter vormt nog steeds de kern van de band. Waar hij op de debuutcd Exes de frustraties over zijn veertien exen van zichzelf afschreef in evenveel liedjes, schreeuwt hij nu van de daken hoe gelukkig hij wel niet is. Hoewel, in de meeste liedjes wordt er vooral gefluisterd. Nog een verschil met de eerste cd die bijna bezweek onder de electrorocksongs.

Voltreffer van Cupido

Twee jaar geledMelkwegkleinen op Valentijnsdag organiseerde Jack Stafford een avond vol liefde in het Winston Theater in Amsterdam. Ik was ook uitgenodigd maar kon er helaas niet bij zijn. Anders had ik getuige kunnen zijn van Cupido’s voltreffer. Stafford ontmoette er zijn huidige vrouw Jasmine Wynants die bovendien ook nog eens gezegend bleek met een prachtige stem. The Jack Stafford Foundation onderging een metamorfose die we de afgelopen twee jaar allemaal hebben kunnen meemaken via Myspace.

Long live love

En toch verrast de zeer gedetailleerd geproduceerde cd. Uit pure schoonheid. Na een stemmig kerkorgel ontvouwt zich een intieme ode aan de liefde. Long live love bevat 13 gelukkig makende liedjes zoals het acht minuten durende epos Download i_think_i_like_you_just_the_way_you_are.mp3. In The coming change horen we een harp: Download the_coming_change.mp3. Ook het kerkorgel waar de cd mee opende komt nog twee keer terug in een intermezzo. Ook de electrische gitaren ontbreken niet met het verschil dat ze nu liefdevol worden aangeslagen. Jack Stafford weerlegt met de cd – volgens mij als eerste – de muzikale wwet dat alleen uit ellende goede muziek kan voortkomen. In Another love song zingt hij er zelf over: Download not_another_love_song.mp3. Country en Folk zijn nooit ver weg op het album, het popgevoel overheerst echter. Er staat zelfs een hit op: Download the_world_is_wonderful.mp3.

Kaartje voor de snelste mailer

Volgende week donderdag 9 november vindt de cd-presentatie plaats in de Melkweg. Ik heb daar één kaartje voor om weg te geven. De eerste die mij een e-mail stuurt, ontvangt tevens enkele andere Jack Stafford goodies. Voor iedereen die Long live love wilt aanschaffen, nog even geduld. Volgend weekend ligt hij pas in de winkel.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.