Mick Hucknall-Tribute to bobby recensie

Er zijn heel wat artiesten (of hun fans) die vinden dat de titel Zomerhit 2008 hen toebehoort. Dat het woord Zomer er in voor komt of dat de zangeres met haar ballen schudt is echter niet genoeg. Ik heb een hele zomerse juli maand achter de rug door mijn verblijf in Zuid-Frankrijk. De ultieme soundtrack hierbij was de nieuwe cd van Mick Hucknall. Een multifunctionele cd, want ook in het voorjaar heb ik met dit album al heel wat uurtjes in de tuin liggen genieten.

Poverty zomerhit 2008

Mick Hucknall is niet de eerste de beste zanger. Hij is bekend geworden als voorman van de formatie Simply Red. Vanuit popmuziek begon hij te experimenteren met wereldmuziek, blues en soul. Op zijn nieuwe cd Tribute to Bobby komt alles samen. Zijn stem heeft nog nooit zo goed geklonken. En er wordt perfect gemusiceerd in de heerlijke productie van Gavin Goldberg. Op ‘I’m too far gone’ weerklinken de mussen die een prachtige zomer voorspellen. Met openingstrack Farther up the road trad Mick Hucknall enige maanden geleden op bij Jools Holland. Het werd het hoogtepunt van dit seizoen. Het nummer ‘Poverty’ klinkt als de hit die hij verdient. Nogmaals de oproep aan 538, 3FM en Q Music om wakker te worden! Elke echte R & B zanger heeft een kreet als handelsmerk. Luister bijvoorbeeld naar James Brown of het pas 24-jarige nieuwe talent Eli ‘paperboy’ Reed. Mick Hucknall heeft hem ook en begint het nummer ermee. Samen met de waanzinnige productie (een hip klinkend hammond orgel!) en de ijzersterke tekst moet dit de zomerhit van 2008 worden.

Blues opnieuw uitgevonden 

In het volgende nummer Yolanda klinkt Mick Hucknall zelfs Funky met een prachtige overslaande stem. Vervolgens vindt hij met een geweldige blazerssectie de blues opnieuw uit in Stormy Monday Blues en I wouldn’t treat a dog the way you threated me. Waar blues tegenwoordig meestal een beetje saai en langdradig genre is geworden maakt Mick Hucknall het weer swingend.

De cd sluit lekker loom af waarmee het goed vertoeven is in gezelschap van een robuuste rode wijn. Mick Hucknall heeft vooralsnog dé cd van 2008 gemaakt!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.