Recensie debuutalbum SEEKA

Recensie debuutalbum SEEKA

SEEKA is een Nederlandse band die op de livepodia al enige tijd furore maakt, onder andere als support act van N*E*R*D en Living Colour. En nu is er dan het naamloze debuutalbum. Het is niet voor niets dat ze getourd hebben met eerder genoemde bands: hun muziek heeft er verwantschap mee en dat is knap. Beide acts hebben namelijk niet zo heel veel met elkaar gemeen. SEEKA slaagt er in de snoeiharde rock van Living Colour en de urban pop van N*E*R*D samen te brengen.

Het debuutalbum van Seeka opent met twee harde rocknummers die in de lijn van Living Colour liggen. In het derde nummer Ground wordt dit gecombineerd met funky invloeden. Zanger Alvin Lewis klinkt hierop als het neefje van Lenny Kravitz. Tijdens het beluisteren van Give My Life verschijnt het eerste kippenvel. De nummers, geschreven door Lewis, zijn vlak na een verbroken liefdesrelatie geschreven. Op dit nummer grijpt hij je met zijn hartezeer bij de strot:”I will give my life for you.”

Jump On It is het meest poppy nummer van het album. Het zou mooi zijn als SEEKA er in slaagt dit op de radio te krijgen. De komende maanden zal SEEKA veelvuldig live te zien zijn met hun overtuigende liveact, onder andere op het Bevrijdingsfestival in Amsterdam (5 mei) en de Karavaan in Scheveningen. (26 mei) En dat allemaal met maar 1 doel: warmdraaien voor Lowlands!

Beluister onderstaand een preview van het album.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.