Andy Clark I Love Joyce Morris

Singer/songwriter Andy Clark droomde er als kind van om vader te worden. In dat opzicht is het volstrekt logisch dat hij zijn debuutalbum “I Love Joyce Morris” aan zijn kinderen opdraagt. Sterker nog, het is een conceptalbum geworden.

Andy Clark zingt over wat hem het meest aan zijn hart ligt

Van een singer/songwriterplaat is het belangrijk dat het muzikaal goed in elkaar steekt. Maar daarnaast is de geloofwaardigheid van de artiest in kwestie zeer belangrijk. Dat zit met Andy Clark wel goed. Hij zingt over datgene wat hem het meest aan het hart ligt en dat is te horen.

Welcome To The Party

Op het Beatlesque ‘Welcome To The Party’ zit Andy Clark nog volop op de roze wolk. Wel worden de regels die op social media gelden alvast uitgelegd. Muzikaal geeft Clark ook zijn visitekaartje af met jazz invloeden, een heerlijke gitaarsolo en een enthousiast kinderkoor.

Frank Sinatra

‘But For You’ klinkt als een evergreen. Net als Frank Sinatra loopt hij chronologisch langs de diepte- en hoogtepunten van zijn leven. ‘Hunker Down’ is een lieflijke ode aan de doorwaakte nacht die voor een muzikant net iets minder zwaar is. Slaaptekort wordt overdag wel weer aangevuld.

Monsters

Op ‘Sunny Boy’ wordt de liefde iets te zoet opgediend. Maar gelukkig is het muzikaal genieten van de rijke productie. Op ‘Monsters’ keren The Beatles weer terug als muzikale invloed. Tekstueel vooral geschikt voor de jongste luisteraars.

Andy Clark en het experiment

Op de tweede helft van het album wordt vooral muzikaal geëxperimenteerd met ‘phasing’ en de instrumental ‘All Aboard’. Waardoor het krachtige begin van de plaat helaas geen vervolg krijgt.

Als Andy Clark zijn aangename stem met sterke composities combineert weet hij echter zeker boven het maaiveld uit te steken. Zijn album “I Love Joyce Morris” is vanaf 30 augustus op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.