Ciao Lucifer

Ciao Lucifer-Are We Even Growing Up

Het duo Ciao Lucifer bestaat eigenlijk al heel lang. Boezemvrienden Willem Wits en Marnix Dorrestein groeiden samen op. Na diverse projecten ligt er toch zowaar een langspeler.

Het is te hopen dat beide heren de titel “Are We Even Growing Up” uiterst serieus nemen. Want dit smaakt zeker naar meer.

Een riff die nooit zal vervelen

‘Anywhere’ is de perfecte single met een riff die nooit zal vervelen. En bovendien klinkt Ciao Lucifer hierop uitsluitend als zichzelf. Op ‘Born in ’23’ herhaalt de band dit kunststukje. Maar gaat hierop wel een heel stuk melancholischer te werk.

De manische blueskant van Ciao Lucifer

Op ‘Why Would I?’ komt de manische blueskant van het duo naar boven. Hopelijk maakt het vogeltje uit het liedje het goed. Maar ik vrees het ergste. ‘Any Blink Now’ lijkt uit respect extra ingetogen. Op ‘Make Me Beg’ wordt de albumtitel opeens een stuk filosofischer.

” Are we even growing up or are we just growing old”

Ciao Lucifer grossiert in oneliners

Elke zin uit het nummer zou als oneliner dienst kunnen doen. Op ‘Too Fast!’ komt Supergrass als inspiratie opzetten. Terwijl op ‘7 Little Words’ Beck mee lijkt te zingen.

Chet Baker

Ciao Lucifer weet te ontroeren met ‘Replace You’ waaraan de geest van Chet Baker een bezoek lijkt te brengen. “Are We Even Growing Up” is het antwoord op de belofte die Jett Rebel na al die jaren nog altijd niet weet in te vullen.

Beluister het album “Are We Even Growing Up” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.