Hinds I Don't Run

Hinds-I Don’t Run

Het debuut van Hinds was charmant zonder dat de songs heel erg wisten te beklijven. “I Don’t Run” is de tweede langspeler van de band en maakt duidelijk dat de band zich nergens aan wenst te conformeren. Nog steeds wordt er volop samen gezongen. Hierdoor blijft Hinds vooral dat charmante bandje waarbij je zo’n gezellige avond had.

Inzicht in de vrouwenpsyche

Uitschieter is albumopener ‘The Club’ waarmee Hinds met Strokesiaanse gitaarsalvo’s uit de startblokken schiet. Het geeft inzicht in de vrouwenpsyche en haar oog voor detail.

“Lately I’ve been notice a change in your walking”

Het nummer ‘Linda’ schittert onder eenzelfde aanpak. Ook ‘Soberland’ is in principe een liedje met potentie, alleen dan zonder samenzang. Op ‘New For You’ pakt dit echter wel goed uit.

Hinds blijft speels op “I Don’t Run”

Op andere tracks zoals ‘Echoing Your Name’ en ‘Tester’ zorgt het vooral voor een speels karakter. Hinds toont zich hiermee een heel leuk pretpunkbandje. Op momenten laat de band echter horen dat er zoveel meer in zit. Op het bedachtzamere ‘I Feel Cold But I Feel More’ bijvoorbeeld.

Rookie

Ook op hun tweede album “I Don’t Run” lijken ze nog te graag de ‘Rookie’ te willen zijn. Het wordt echter de hoogste tijd om die underdogpositie te verlaten en echt een rockrevolutie te ontketenen.

Het album “I Don’t Run” is vanaf 6 april op Spotify te beluisteren.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.