Johan-Pull Up

Dat er negen jaar na “4” nog een nieuw Johan album verschijnt is een welkome verrassing. ‘About Time’ is de ironische titel van de song die het album “Pull Up” opent.

Een powerpopsong van jewelste. Niet voor niets ook als eerste single uitgebracht. Eigenlijk precies hoe Johan ooit begon. ‘W.F.’ is vervolgens een terugkeer naar de meer melancholische sound die Jacob de Greeuw op de latere albums perfectioneerde.

The Style Council

‘Your Face’ bevat ook de directe pakkendheid van een single. Ondanks het experimenterende, meer elektronische karakter van de song. Met ‘What A Scene’ komen de invloeden van Paul Weller in zijn Style Council periode aan de oppervlakte. Een buitengewoon delicate productie.

Zelfverzekerdheid is geen eigenschap die als eerste bij je opkomt als je aan de muziek van Johan denkt. Toch is het een noodzakelijk ingrediënt om een nummer als ‘Just Because’ te laten slagen. Zo romantisch als op ‘No Problem Next Weekend’ hoorden we Johan ook niet eerder te werk gaan.

Ruiger geluid op Pull Up

‘Makes Sense’ is de broodnodige Rock ’n Roll injectie om de plaat niet stil te laten vallen. Op ‘Anyone Got A Clue?’ valt vooral gitarist Robin Berlijn op. Hij zorgt voor een heel wat ruiger geluid dan we van de band gewend zijn.

Tot aan de bedachtzame afsluiter ‘Quicksand’ is “Pull Up” de meest afwisselende plaat uit het repertoire van Johan. Het is maar goed dat ze terug zijn. Anders hadden we dit intrigerende hoofdstuk wellicht nooit meegekregen.

Beluister het album “Pull Up” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.