John Adams-You Never Know Who’s Listening

“You Never Know Who’s Listening” is het debuutalbum van John Adams. In 2015 was hij één van de artiesten die de kracht van de playlists van Spotify ondervond. Zijn single ‘Dandelion Wishes’ kwam tot zijn verrassing op de Coffeehouse playlist.

Het nummer groeide uit tot een legitieme hit. Uiteraard staat het ook op “You Never Know Who’s Listening”. Het succes bleek vooralsnog incidenteel. Ondanks dat er op de EP’s die uitkwamen de nodige nummers stonden die eveneens niet zouden misstaan op een van de relaxte playlists van Spotify.

Tekstuele eerlijkheid van John Adams

Debuutalbum “You Never Know Who’s Listening” is voor een groot deel een collectie van die EP’s geworden. De nieuwe nummers weten daarbij minder te overtuigen. Het midtempo ‘Player’s Curse’ is bijvoorbeeld te obligaat. Ondanks de tekstuele eerlijkheid van John Adams.

Met zijn engelachtige verschijning weet hij namelijk goed te verhullen dat hij een player is. Maar hier verspreekt hij toch enigszins. Iets wat hem op ‘For Me, For Her, For You’ ook al overkwam.

Zonder de humor van James Blunt

Wie met album “You Never Know Who’s Listening” voor het eerste kennismaakt met John Adams, zal verrast worden met een aantal sterke ballads. In de mindere nummers roept Adams echter vooral de slechte kant van James Blunt in herinnering.

Laatstgenoemde heeft echter nog zijn scherpe humor op Twitter om de boel in balans te houden. Misschien is dat ook een idee voor John Adams.

Beluister het album “You Never Know Who’s Listening” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.