Black Oak debuutalbum Equinox

Black Oak-Equinox

Soms is iets te mooi om onder woorden te kunnen brengen. Maar misschien zegt het al genoeg dat ik vanaf het moment dat het album “Equinox” van Black Oak uitkwam er elke dag naar luister.

Black Oak is een project van Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak). Afzonderlijk slaagden ze er met hun albums altijd al in om je de dagelijkse beslommeringen te laten vergeten. Met “Equinox” kan de wereld je helemaal gestolen worden. Als we het tegenwoordig over muziek hebben gaat het 9 van de 10 keer over de hoeveelheid streams, of iets een hit is en over geld. Black Oak slaagt er tot nu toe elke keer weer in om van mijn dag een 8 te maken en dat is onbetaalbaar.

Black Oak maakt muziekbeleving weer persoonlijk. Ook doordat de nummers op “Equinox” nergens mee te vergelijken zijn. De enige te herkennen invloeden zijn die van I Am Oak en The Black Atlantic. Wie creativiteit en originaliteit zoekt kan zijn hart dus ophalen met “Equinox”. De hemelse harmonieën doen de rest. Black Oak grossiert in subtiliteiten en laat horen dat je niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden.

1 gedachte over “Black Oak-Equinox”

  1. Ik hoor toch wel een duidelijk een (al dan niet bewuste) muzikale referentie: the Kings of Convenience. Maar daar is wat mij betreft niets mis mee. Dit weldadige album verdient hoe dan ook veel meer aandacht dan dat het volgens mij gekregen heeft.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.