Bon Jovi-What About Now

Het is Bon Jovi al enige tijd niet meer gelukt door te dringen tot het radiobastion, althans niet zoals in de jaren ’80/’90 toen Bon Jovi toonaangevend in de rockmuziek was. Toch is Bon Jovi stug door blijven gaan op een wijze die respect afdwingt. Een thematiek die ook terug lijkt te komen in de teksten op het meest recente Bon Jovi album What About Now. ‘Never Give Up’ zingt Bon Jovi dan ook in Army Of One. Het is niet de laatste verwijzing naar het leger. Niet gek aangezien er altijd wel een plek op aarde is waar thuisland de V.S. oorlog voert.

Bon Jovi is strijdvaardig zoals op Because I Can:”I am here to take a stand.” Muzikaal en ook tekstueel lijkt er steeds meer verwantschap tussen Bruce Springsteen en Bon Jovi, twee van de laatste grote Amerikaanse iconen uit de jaren ’80 die nog steeds rechtop staan.

Ook I’m With You overtuigt, ondanks dat dit nummer wel heel erg naar Alice Cooper neigt. Met Amen laat Bon Jovi horen nog steeds fantastische ballads te kunnen schrijven. Het is het beste liedje van What About Now, misschien zelfs wel het beste dat Bon Jovi ooit geschreven heeft. Iets wat eigenlijk opgaat voor het gehele album dat als een hoogtepunt kan worden gezien in het inmiddels dertigjarig bestaan van Bon Jovi. Op naar de volgende dertig jaar!Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.