Brihang-zolangmogelijk

Sinds november vorig jaar heb je via onze playlists al kennis kunnen maken met Brihang. Ook werd bekend dat de Belgische rapper naar het muziekfestival Grasnapolsky komt. En nu is ook zijn debuutalbum “zolangmogelijk” volop verkrijgbaar.

De grootste rapper

De titel is een verwijzing naar de openingstrack ’te groot’ waarin Brihang rapt dat we allemaal zolangmogelijk willen leven. In het nummer rapt hij ook de grootste rapper te willen zijn. Maar het zal denk ik lastig worden om Shaquille O’Neal te overtreffen.

Ik wil alles wat ik zelf niet heb

In ‘Balanceren’ wil Brihang zolangmogelijk houden van, van wie houdt hij nog even geheim. Volgens Brihang zijn er ook grote dagen, al leert hij meer van de ‘Kleine Dagen’. Bijvoorbeeld dat er mensen zijn die water uit champagneglazen drinken. De bedriegers. Het zou me niet verbazen als Brihang hiermee verwijst naar het hoge feestgehalte in hiphop tegenwoordig. Daarover rapte Insayno ook al. Ook in ‘ik wil alles, behalve’ wordt er de draak mee gestoken.

Muzikaal is het album “zolangmogelijk” net zo interessant. Zoals het naar triphop neigende ‘metro boulot dodo’. Hiphop heeft weer toekomst. Het is echt waar.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.