Hardcore belofte van 2017: Rose Gold

Met een nieuwe zanger (Giovanni Pineda) en een nieuwe bandnaam (eerder heetten ze Paper Planets) bracht Rose Gold een half jaartje geleden haar eerste titelloze, bijzonder indrukwekkende, EP uit.

Op oudjaarsdag werd besloten om 2016 nog even een schop te geven met een volgende EP. De titel van de EP, “The Beginning Is Near”, doet vermoeden dat een debuutalbum aanstaande is. Wat we er niet voor over zouden hebben om Giovanni Pineda een volledig album vol te horen schreeuwen!

Op de eerste EP van Rose Gold zijn het vooral de melodieën in combinatie met de hardcore vocalen van Pineda die de aandacht trokken. Tweede EP “The Beginning Is Near” wordt meer gedreven door riffs. Al zijn er ook meer dan genoeg momenten waarop de band bijna jazzy te werk gaat. Op ‘Fool’s Tongue’ horen we zelfs wat funky bass slapping.

Hoe strak de band wel niet kan spelen is goed te horen op ‘Cascade’. Wederom een geslaagde EP van Rose Gold. Optredens vinden nog voornamelijk aan de andere kant van de Atlantische Oceaan plaats. Maar misschien als we heel hard schreeuwen willen ze ook eens deze kant op komen.

Rose Gold

Ryan Higgins
Giovanna Pineda
Austin Elkins
Joseph Banuelos
Max Genzer

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.