Caviare Days-Caviare Days

Caviare Days-Caviare Days

Caviare Days heeft haar bandnaam weloverwogen gekozen. In het boek ‘Tender Is The Night’ van F. Scott Fitzgerald is ‘Caviare Days’ een verwijzing naar de psychedelische scène van de jaren ’60 en ’70. Precies wat Caviare Days op haar titelloze debuut doet. Caviare Days lijkt wat dat betreft er precies op het juiste moment te zijn, aangezien deze stroming momenteel een enorme opleving kent. Onder meer via Jacco Gardner.

Stevige popinjectie

Meer als Jacco Gardner voorziet Caviare Days haar psychedelische rock van een stevige popinjectie. Dat kun je aan de Zweden (herinnert u zich ABBA nog?) natuurlijk wel overlaten. Het sterkst hoorbaar is dat in ‘Speed Of Sound’. Andere nummers (‘The Awakening’, ‘Fresh Tomatoes’) bevatten, heel verrassend referenties naar Neerlands trots Earth & Fire.

Abbey Road Studios

Om het geheel nog authentieker te laten klinken heeft Caviare Days ervoor gekozen om haar debuut te laten masteren in de Abbey Road Studios. Het zorgt voor een plaat die klinkt als een klok. Ook als er eens een stevigere invalshoek wordt gebruikt zoals op ‘You’ll Qualify’. In ‘High’ wordt via Spaans-Mexicaanse invloeden een droomwereld geschapen. Iets wat je ook verwacht als er “I’m High” wordt gezongen.

In ‘Shut The Door’ doet de dwarsfluit haar intrede, het meest bespeelde muziekinstrument in de psychedelische periode. ‘Who Deprived You From Your Smile’ is zeer geslaagd door de crossover met een modern ritme. Op ‘The Dream Is Dying’ laat Caviare Days horen naast dit alles ook nog een groot talent te hebben voor het schrijven van prachtige melodieën.


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.