Chloe Charles-Break The Balance

Al vanaf de eerste tonen wordt het duidelijk dat Chloe Charles niets anders dan een artieste zou kunnen zijn. Hoewel een ander genre, deelt Chloe Charles datgene wat Toni Braxton in de 90s zo succesvol maakte: haar liedjes zouden nooit door een ander kunnen worden gezongen. Daarvoor drijven ze te zeer op haar persoonlijkheid.

Natuurlijk horen we ook invloeden van andere artiesten op het album “Break The Balance” van Chloe Charles, met name die van Anthony & The Johnsons. Echter perfectioneert Chloe Charles deze stijl en is haar stem veel fijner om naar te luisteren. Muziek en tekst gaan daarbij hand in hand. Twaalf wonderschone pop melodieën waarop Chloe Charles met haar prachtige stemgeluid de teksten zingt. Het is het enige waarmee Chloe Charles wat aan de veilige kant blijft. Zo is Chloe Charles op titelnummer ‘Break The Balance’ zelfs bereid de liefde van haar leven met iemand te delen.

Het geeft je het gevoel dat Chloe Charles nog veel meer heeft te bieden als ze tekstueel ook wat dieper durft te gaan. Want muzikaal gebeurt dat zeker. Bijvoorbeeld op ‘Refrain From Fire’ dat niet zou misstaan op een album van Radiohead. Ook op het akoestische ‘Soldier’ horen we dit terug.

‘Captive’ zou ik graag eens in duet met Ray Lamontagne horen. Ook ‘Amulet’ en ‘Nottingham Premonitions’ bevatten melodieën van een bedwelmende schoonheid. Tezamen met de verschillende tempowisselingen op het album “Break The Balance” zorgt Chloe Charles ervoor dat ze al maanden in cd- en andere muziekplayers zit. Eindelijk ben ik er in geslaagd de schoonheid van het album “Break The Balance” enigszins onder woorden te brengen.

1 gedachte over “Chloe Charles-Break The Balance”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.