Dandelion-The All Year Round

Met de EP “The All Year Round” maakt Dandelion een droomdebuut. En zoals dat gaat bij nieuwe bandjes worden invloeden van andere artiesten er bij gezocht om de muziek van Dandelion te kunnen duiden. Door het karakter van de liedjes denk ik echter dat Dandelion hier snel van af is.

De EP “The All Year Around” van Dandelion bevat zes tracks en trapt af met het instrumentale ‘Yoko Uno’ waarvan ik graag de volledige versie eens zou willen horen. Daar zijn de twintig seconden die Dandelion ons nu voorschotelt intrigerend genoeg voor. De titeltrack van de EP “The All Year Around” van Dandelion is dat ook, vooral als halverwege een dramatisch voorval wordt belicht.

Op ‘Almost Asleep’ horen we dorpsgenoten AlascA terug maar ook John Denver is een referentie. Het pianospel in ‘Mark This Flea’ lijkt beïnvloedt door Billy Joel. En de tekst is een aanzet om de volgende keer dat je je hand boven een vlieg houdt na te denken of die genadeklap echt de enige oplossing is. Het is te hopen dat Dandelion snel weer van zich laat horen.

//
//

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.