Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Recensie Dési Ducrot In Too Deep Desi DucrotIn Too Deep

Tracklist:
 1. To Gold
 2. Yellow Fingers
 3. Heart on Your Arm
 4. In Too Deep
 5. Mud
 6. Wake up
 7. Don't Tell Me You're a Poet
 8. Deserve it
 9. Dogfight
 10. Little Fun
 11. Like a Cape
 12. I Thought I Would Remember

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 26 januari 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Dési Ducrot gaat voor de kill. Op het album “In Too Deep” laat ze horen over een dodelijke combinatie te beschikken. Goede, karaktervolle liedjes en een dito stem.

Ze heeft er al de nodige radiomannen mee verleid. Mannen die een zwak voor Country hebben. En dat terwijl Dési Ducrot niet echt over een countrystem beschikt. Waar een snik over het algemeen meer gewaardeerd wordt dan een vibrato.

What Makes You Country

Wat haar liedjes dan Country maken? Haar teksten. Over slechte mannen, knappe mannen, lelijke mannen en woest aantrekkelijke mannen. En het inzetten van een dobro en lap steel wil natuurlijk ook wel helpen.

De liedjes werden volgens de legende geschreven tijdens een roadtrip door Amerika. Een verhaal dat verder bijdraagt aan de authenticiteit van de songs.

Van Pop tot Progrock

Zo nu en dan laat Dési Ducrot echter al horen niet al te genrevast te zijn. Zoals op ‘Don’t Tell Me You’re a Poet’ dat bijeengehouden lijkt te worden door een gesampled orkest. ‘Little Fun’ kan prima door het leven als popsong. En op ‘I Deserve It’ komen zelfs progrock invloeden voorbij. Dat belooft dus het nodige voor de toekomst.

Op albumopener ‘To Gold’ klinkt Dési Ducrot als Lana Del Rey die ‘Live Forever’ van Oasis geprobeerd heeft te herschrijven. Net zoals het baslijntje op ‘Dogfight’ wel iets weg heeft van Chris Isaak’s ‘Wicked Game’.

Klassiek geschoold?

Op het tweede nummer ‘Yellow Fingers’ laat Dési Ducrot horen dat we hier niet te maken hebben met een huis-, tuin- en keukenzangeres. Een klassiek geschoolde zangeres die heel goed weet hoe iemand te raken.

Zoals ze met het nummer ‘Mud’ producer Marg van Eenbergen over de streep trok. Op plaat krijgt het nummer als beloning een strijkersarrangement om u tegen te zeggen.

Dési Ducrot gaat voor de knock-out

Kleine kans dat je nog niet knock-out bent gegaan. Maar dan is er altijd nog ‘Wake Up’ om voor een kippenvel moment te zorgen.

“In Too Deep” is vanaf 26 januari op Spotify te beluisteren.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.