Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De belangrijkste New Music Friday releases van 26 januari 2018

new_music_friday

Vandaag is “Culture II” uitgekomen van Migos. Single ‘Supastars’ viel een beetje tegen maar dat maakt introtrack ‘Higher We Go – Intro’ meer dan goed. Met ‘Stir Fry’ en ‘MotorSport’ staan er nog twee tracks op die we al kennen. “Culture II” kent geen al te sterk begin. Geen album van de week dus.

Gelukkig staan er verspreid op het album nog wel wat tracks die de moeite waard zijn. (‘White Sand’, ‘Crown the Kings’). 24 tracks is gewoon iets te veel van het goede.

Country

Met “Out in the Open” van de Steep Canyon Rangers, “The Thread That Keeps Us” van Calexico en “Rifles and Rosary Beads” van Mary Gauthier zijn er vandaag drie albums uitgekomen waarvan mijn country hart sneller gaat kloppen. Artiesten die allemaal al wat langer meelopen en waarvan ik dergelijk sterk songmateriaal eigenlijk niet meer had verwacht.

“In Too Deep” is het debuut van Desi Ducrot. Ook dit album wordt onder Country geschaard. De recensie maakt echter duidelijk dat de Nederlandse zangeres uit heel wat meer vaatjes tapt. Ook van het nieuwe album

All Melody

“All Melody” van Nils Frahm word ik heel gelukkig. Nagenoeg elke compositie levert meerdere kippenvelmomenten op.

Rock

Een fijn rockalbum is “Knowing What You Know Now” van Marmozets. Uit hetzelfde genre recenseerden we het titelloze debuut van Dream Wife al. Wat rustigere gitaarmuziek vinden we terug op “Con Todo El Mundo” op Khruangbin. Net als Nils Frahm beschikken ze over de gave om met nagenoeg instrumentale muziek je het kippenvel op de armen te bezorgen. Wedden dat 3 voor 12 het uit zal roepen tot album van de week?

In het verlengde, met iets meer popinvloeden, ligt het album “Marble Skies” van Django Django. Tien ijzersterke nummers. Zo fijn dat er nog bands zijn die de kunst verstaan om een geweldig album te maken.

Achtergrondmuziek

Craig David heeft ook weer een nieuw album uit. “The Time Is Now” biedt geen verrassingen. Ook staan er niet echt uitschieters op. Wie opgegroeid is met zijn hits zal zich er echter geen buil aan vallen.

De laatste release die ik graag nog onder de aandacht breng is het album “Common Ground” van Above & Bevond. Ze maken een soort ambient pop. Net als het album van Craig David prima achtergrondmuziek.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.