Flip Noorman-Bellse Parese

Flip Noorman laat op zijn debuutalbum “Bellse Parese” horen over een veelzijdig talent te beschikken. Rauwe klanken (‘Tijd Te Koop’) openen het album “Bellse Parese”. “Leef elke dag alsof het je laatste is,” kweelt Flip Noorman ons toe. Ook op ‘Ik Heb De Macht’ klinkt Flip Noorman alsof de duivel hem op de hielen zit. Ritmisch toont dit nummer verwantschap met Tom Waits. Maar dan…Op ‘Plafond’ lijkt Flip Noorman een gedaanteverwisseling te hebben ondergaan. Een stem als een nachtegaal. De prachtige tekst zal Lennaert Nijgh tevreden doen knikken vanaf zijn wolk. Boudewijn de Groot kan met een gerust hart aan zijn pensioen gaan denken.

Op ‘Wie De Koe’ en ‘Alles Van Waarde’ laat Flip Noorman de rauwe kant van het leven weer zien in de bluesy New Orleans stijl die door Dr. John is geperfectioneerd. ‘De Afstand’ zet de tijd even stil. Een prachtig verstild portret. Hierop is ook goed de liefde te horen waarmee de liedjes van Flip Noorman op zijn album “Bellse Parese” in de studio van Bastaard Platen zijn opgevangen. ‘Vogels Zonder Vleugels’ klinkt ook al zo teder, in contrast met de gruwelijke tekst die gelukkig slechts een droom blijkt te zijn.

Dat we in ‘Het Schipperslied’ licht de hand van Leonard Cohen horen maakt de compositie alleen maar mooier. Het prachtige spel van Andre Heuvelman op de bugel trekt je vervolgens het verhaal van ‘Langzaam’ in. Bastaard Platen heeft met Flip Noorman puur goud in handen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.