Fresku en MocroManiac-Juice

Ik heb het helemaal gehad met al die hippe pop. Jongetjes die zich rapper noemen en ondertussen alleen maar opscheppen over hoeveel geld ze verdienen. Daar gelooft toch helemaal niemand iets van? Waarom zouden rappers bakken vol met geld verdienen terwijl muzikanten alleen maar klagen over het gebrek aan inkomsten.

Weg met de hippe pop

Fresku en Mocromaniac hebben de handen in elkaar geslagen om de macht terug te grijpen. Weg met al die hippe pop, het is weer tijd voor Hiphop. Album “Juice” opent heerlijk met ‘De Intree’ en het virtuoze titelnummer, beide voorzien van een ouderwets funkende westcoast sound.

Single ‘Witlof’ werd door 3FM met liefde uitgeroepen tot Megahit en op ‘Fraude’ stijgen Mocromaniac en Fresku tot grote hoogte. Het doet terugdenken aan de mixtapes die Fresku met Zieke Zuiden maakte voordat hij zijn ‘Brief Aan Kees’ stuurde.

Killer Kamal ontmaskerd?

Op ‘Sorry’ lijkt Fresku een nieuwe gang om zich heen verzameld te hebben, waarvan Killer Kamal de meeste indruk maakt door de urgentie en zijn geheel eigen stijl waarmee hij rapt. Waarbij de vraag opkomt of Killer Kamal niet gewoon een typetje van Fresku is. Ze werken in ieder geval de laatste tien jaar al verdacht veel samen.

Serieuze zaken

Na de tweede en laatste skit is het tijd voor Mocromaniac en Fresku om het echt serieus aan te pakken. Op ‘Tijd Loopt’ rappen ze op elkaars begrafenis en op ‘My Will’ dragen ze hun testament voor. Maar zoals altijd kent ook dit album met ‘Besef Dat Je Leeft’ een happy end. Fresku en Mocromaniac leven!

Zonder geld weliswaar, met een klimaat dat naar de knoppen is, vol vriendelijk racisme en geregeerd door wereldleiders die niet te vertrouwen zijn. Maar met nog zoveel onbekende dingen en plekken om mee te maken en te zien. Zoals nóg een album van Mocromaniac en Fresku.

Toch?

2 gedachten over “Fresku en MocroManiac-Juice”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.