Recensie Glossy Jesus-The Hunt

Recensie Glossy Jesus-The Hunt

Anderhalf jaar nadat zanger en gitarist Maarten van den Hoonaard betrokken raakte bij een ernstig auto ongeluk is Glossy Jesus weer op volle sterkte. Met een nieuw album, “The Hunt”, en ook het maken van videoclips hebben ze aardig onder de knie gekregen. Opener ‘The Heat And The Cold War’ van het album “The Hunt” mag er direct zijn.

Het nummer heeft alles in zich om als Johanesk te kunnen worden betiteld. Opzwepend gitaarwerk, een verslavend refrein, langzaam toewerkend naar het hoogtepunt: de trompetsolo waarmee het nummer eindigt en waardoor je onmiddellijk op repeat wil drukken. De sterke gitaarsolo waarmee het volgende nummer van Glossy Jesus, ‘The Cider Breakfast’, start is de enige reden om dit niet te doen. Mysterieuze britpop valt ons ten deel.

Invloeden

Op ‘Hello To Arms’ lijkt de gehele popgeschiedenis onder de loep te worden genomen door Glossy Jesus. Een funky loopje waar Steve Miller patent op had, gitaarinvloeden van Pink Floyd en uiteindelijk ontaardt het nummer in een gemene bluessolo. ‘Art Student’ is een heerlijk springerig, bijna disco achtig nummer van Glossy Jesus, passend bij de titel. Een van de thema’s op het album, oorlog, horen we het sterkst terug in de nummers ‘September’ en ‘Like Chamberlain’. Laatstgenoemde track van Glossy Jesus bevat weer zo’n heerlijke gitaarsolo ingebed in een compositie vol dynamiek.

Onfeilbare timing

In ‘Paralyzed’ is de onfeilbare timing van Glossy Jesus te horen. Losjes uit de pols en vol swing gezongen. ‘Spent’ bevat een welhaast onmogelijke combinatie van invloeden. Hoekige coupletten waar De Staat een patent op heeft en een melodieus, Johanesk refrein. Het werkt wonderwel. ‘The Hunt’ is begonnen.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.