Go Back To The Zoo-Zoo

Met een derde album op hun naam moeten we er toch danig rekening mee gaan houden dat Go Back To The Zoo een blijvertje is. Met het album “ZOO” laat Go Back To The Zoo namelijk zien dat er nog veel meer in het vat zit. Kenmerkend voor het album “ZOO” van Go Back To The Zoo is het gevarieerde geluid dat de Nijmeegse band laat horen.

Verrassende opener

‘Head Up High’ is een zeer verrassende opener. Een zeer dansbaar nummer waarin Go Back To The Zoo ondersteund wordt door een gospelkoor passend bij de positieve boodschap. Ook horen we de invloed van U2, met name in de coupletten. ‘Milkshake’ is de hit van het album ZOO en lijkt sterk beïnvloed door Cracker, zowel muzikaal als tekstueel. Ook op ‘Milkshake’ horen we het gospelkoor meezingen met Go Back To The Zoo. Het zorgt voor een enorme swing.

Tongue in cheek

‘Hero Of Our Times’ is een heerlijk tongue-in-cheek nummer waarin de huidige tijdgeest vol selfies wordt gevangen. Op ‘Situation’ begeeft Go Back To The Zoo zich weer overtuigend op de dansvloer, dit keer meer naar disco neigend. ‘Decision’ bevat Reggae op dezelfde wijze als The Clash dat met haar punk attitude vermengde.

Met ‘Charlene’, ‘Julia’ en ‘Victoria’ staan er ook de nodige meisjes op het album “ZOO” van Go Back To The Zoo waarbij de liefdesbetuigingen steeds obsessiever worden en dus gelijke tred houden met elk album dat ik van Go Back To The Zoo beluister.

1 gedachte over “Go Back To The Zoo-Zoo”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.