Hunting The Robot-Celebration Moderation

De afgelopen drie jaar maakte Hunting The Robot al de nodige indruk met een EP en enkele singles. Toch kwam het als een verrassing dat onze nationale popzender Hunting The Robot verkoos tot Serious Talent. Hunting The Robot schuwt doorgaans het experiment niet. Iets waar binnen de playlist van 3FM weinig ruimte voor is. We hopen dan ook dat Hunting The Robot er in slaagt dit bastion te doorbreken.

Onderhuidse spanning

Aan debuutalbum “Celebration Moderation” zal het niet liggen. In de funky albumopener ‘Night With The Wolf’ waarop volop gebruik wordt gemaakt van dynamiek lijkt de band de Red Hot Chili Peppers naar de kroon te willen steken. ‘Don’t Break The Boy’ is de single die we al kennen, maar het eigenzinnige karakter en de machtige gitaarsolo blijven imponeren. Tijdens het luisteren naar ‘Pur Gris’ maakt een onderhuidse spanning zich van ons meester. Alsof Spandau Ballet zich heruitvindt.

Surrealistisch en kleurrijk

Op ‘Close’ komen de jaren ’80 invloeden van Hunting The Robot nog wat nadrukkelijker aan de oppervlakte, zowel muzikaal (Joe Jackson!) als tekstueel (“The future’s so close”). Het surrealistische ‘Dog Faced Girl’ is een prachtig kleurrijk geheel waarbij de instrumenten de fauna van een jungle lijken te imiteren. Op ‘Heroin’ haalt een onderwerp aan waar niet genoeg liedjes over kunnen bestaan:”A lot less talking, a lot more doing it.”

Naarmate het album vordert neemt het experiment de overhand en wordt het vaste liedjesstramien langzaam losgelaten. Natuurlijk horen daar jazzinvloeden bij, maar ook overstuurde gitaren en uitheemse ritmes. ‘North Sea Jam’, de titel zegt het al, is hier een uitstekend voorbeeld van. Hunting The Robot is met debuutalbum ” Celebration Moderation” een uitstekende weg ingeslagen!

//
//

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.