Ismo-De Waarheid 2

Als we een EP recenseren is dat bij hoge uitzondering. “De Waarheid 2” van Ismo is zo’n uitzondering. Om te beginnen is van de titel niets gelogen. Negen tracks lang krijgen we van Ismo de waarheid te horen. Daarnaast, “Thriller” van Michael Jackson bevat ook negen nummers en dat wordt door niemand beschouwd als een EP.

Media

Muzikaal onderscheidde Ismo zich al en nu doet hij dat ook tekstueel. Op ‘Media’ geeft hij de Nederlandse media een veeg uit de pan. Het is een track die de ogen opent, al zal Ismo er waarschijnlijk vooral medestanders mee bereiken. In tegenstelling tot de politiek komt Ismo wel met een oplossing. Het poldermodel waarbij we met elkaar in gesprek gingen was zo gek nog niet.

Weer een hit

Met ‘Comes and Goes’ heeft Ismo weer een hit in handen en net als ik denk aan een interview rapt hij “Je mag vragen hebben zolang je ze maar niet aan mij stelt.” ‘Blijven Geloven’ is een motivatietrack om keihard te werken en nooit je dromen op te geven. De focus op geld wordt ook gerelativeerd:”Daden maken jou een man, dat doet geld niet”.

Ook ‘Ouders’ is een motivatietrack, maar dan voor vaders en moeders. ‘Niet Door Jou’ lijkt te beginnen met een sneer. “Ik ben geen leeghoofd, dan riep ik fuck school.” Op ‘The Same’ wordt Ismo bijgestaan door de even hard werkende Lijpe.

In en uit bij een show, dus ik heb geen rider

Pas op de laatste track (‘Eenmans 3.0′), als Ismo vol vuur het woord “Enemies” spit, horen we de invloed van een andere rapper. De Rock ’n Roll Hall of Fame lonkt.

1 gedachte over “Ismo-De Waarheid 2”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.