Itchy Teeth-Itchy Teeth

Itchy Teeth speelt met hun titelloze debuut een langgekoesterd Rock & Roll fabel aan diggelen. De fabel van bands die maandenlang in de studio zwoegen. Itchy Teeth nam hun album namelijk in één dag op en het klinkt fantastisch.

Naar verluidt staan er de nodige ‘eerste takes’ op het album en ik zou zó graag willen weten welke dat zijn. De vooruitgesnelde single ‘Time Machine’ waarmee Itchy Teeth het album opent overduidelijk niet. Daarvoor is de productie te gepolijst. Maar bij het rammelende ‘Red Light Mary’ en ‘Original Fool’ zou het zomaar kunnen.

Een album dat van begin tot eind klopt

Tijd is sowieso een thema dat veel terugkeert op het album van Itchy Teeth. Het album is als band opgenomen waarbij alle muzikanten tegelijk spelen. Iets wat vroeger heel gewoon was maar tegenwoordig nog maar zelden gebeurt. Net zoals er tegenwoordig nog maar weinig albums van begin tot eind kloppen. Itchy Teeth is hierop de positieve uitzondering.

Overtuigingskracht

Rammelende Garage Rock, heerlijke bluesriffjes, een fijne ballad op zijn tijd en ijzersterke refreinen zoals op ‘Silhouette’, het staat er allemaal op. En als een noot niet helemaal wordt gehaald (‘Face I Can Trust’) vergroot dat alleen maar de charme. Al zou ik een nummer als ‘Monday’s Fool’ of het beatlesque ‘Terrible Thing’ ook heel graag in een productie zoals van single ‘Time Machine’ willen horen. Maar van een nummer als ‘Teenager Permanently’ vergroot het juist de overtuigingskracht.

Itchy Teeth is eerlijk tot op het bot. Speciaal aanbevolen voor de fans van The Kinks en het vroege werk van David Bowie.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.