Recensie Joey Vriend-Haunting Me (EP)

Joey Vriend is al enige tijd actief als singer/songwriter en probeert nu met de EP “Haunting Me” een gooi te doen naar een groter publiek. Joey Vriend lijkt verwant met Jacco Gardner. Ook lijken Nick Drake en Leonard Cohen van invloed. Al moet ik bij de track ‘Love Of My Life’ natuurlijk ook aan Queen denken.

To the point

Het bijzondere aan de EP “Haunting Me” is dat niet zozeer de teksten in het gehoor springen zoals bij veel singer/songwriters het geval is. Bij Joey Vriend gaat de eerste aandacht uit naar de arrangementen. Zo horen we op ‘The Day You Came’ en ‘Tumulus’ prachtig blazerswerk. Bij Joey Vriend hoeft een liedje ook niet onnodig langer te duren. Als het verhaal in anderhalve minuut verteld is duurt het liedje ook gewoon niet langer, zoals bij openingstrack ‘Abyssinia’. Het maakt de EP “Haunting Me” van Joey Vriend lekker to the point.

Onmisbaar

Ik heb er alle vertrouwen in dat Joey Vriend een prachtig debuutalbum in zich heeft waarmee hij zich definitief onmisbaar zal maken binnen het huidige muzieklandschap.

2 gedachten over “Recensie Joey Vriend-Haunting Me (EP)”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.