Magnavox Radio-Made To Fly (EP)

Magnavox Radio-Made To Fly

Magnavox Radio lijkt zich ten doel te hebben gesteld een New Wave revival te ontketenen. Een zeer nobel streven. EP “Made To Fly” bevat vijf met aandacht en zorg geproduceerde liedjes in de geest van Echo & The Bunnyman, Psychedelic Furs en U2. Het springerige, uptempo karakter van de liedjes zorgt ervoor dat Magnavox Radio een aanvulling is naast het repertoire van voorgenoemde bands. Van retro is dan ook geen sprake.

Het is sowieso een verademing weer eens een band te horen die haar muziek wat verder durft te brengen dan de hoor-eens-hoe-goed-wij-met-zijn-allen-hetzelfde-akkoord-kunnen-aanslaan-fase. Zo zijn het in ‘Safe And Sound’ de gitaaraccenten die volgens het “Less Is More” principe het nummer boven zichzelf uit laten stijgen. Ook is het halverwege ‘Take Us Home’ prettig te vernemen dat The Edge (U2) niet meer het alleenrecht heeft op de door hem ontwikkelde gitaarsound. Titeltrack ‘Made To Fly’ bevat een geluidseffect waardoor ik daadwerkelijk het gevoel krijg te vliegen. Knap gedaan!

Een EP is een EP, kort, maar deze van Magnavox Radio kan met een gerust hart twee keer achter elkaar worden gedraaid. Of drie keer. Of…


Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.