Matt Epp-Ready In Time

Dit had niemand verwacht van Matt Epp. Een Countrysoul album van de bovenste plank. In niets doet het album “Ready In Time” onder ten opzichte van het repertoire van bijvoorbeeld Greg Trooper. Een stijlbreuk als je kijkt naar het eerdere solowerk van Matt Epp, in zijn werk met The Amorian Assembly kwam de soul wel al als invloed om de hoek kijken.

Something better

Het zorgt ervoor dat wat Matt Epp wil vertellen veel beter aankomt. Zoals in het heerlijk melodieuze ‘Let Her Know’ waarin hij ons nogmaals uitlegt dat we onze vrouw/vriendin ook moeten vertellen dat we van haar houden. En we willen door het voortstuwende ‘Go Somewhere’ zó graag weten waar Matt Epp ons mee naartoe neemt de komende jaren. Volgens hem in ieder geval “Something better than we got”.

Meeslepend

In titelnummer ‘Ready In Time’ doet Matt Epp iets anders. Een klein, maar meeslepend verhaal vanuit de derde persoon. Met een kippenvel opwekkend refrein. Er staat ook een ballad op het album “Ready In Time” van Matt Epp. ‘(Goodbye is) Hard To Say’ is er één om hoop uit te putten. Op ‘Cash And Blood’ acht Matt Epp zichzelf verantwoordelijk voor de huidige toestand in de wereld. Alsof het het lijflied van het westen betreft.

“Ready In Time” is een album dat ik dit jaar heel veel cadeau ga doen ongeacht of degene nog een cd-speler heeft. “Ready In Time” moet namelijk zo’n groot succes worden dat Matt Epp in deze stijl tot in lengte der dagen albums zal (kunnen) opnemen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.