Nai Palm-Needle Paw

Misschien nog wel meer als met het collectief Hiatus Kaiyote laat zangeres Nai Palm op haar solodebuut “Needle Paw” horen dat elke vezel in haar lichaam muziek bevat. Met slechts een akoestische gitaar als begeleiding weet ze 55 minuten lang de luisteraar moeiteloos te boeien. Met acrobatische zangmelodieën, prachtige harmonieën, canons en verrassende breaks.

Taalvondsten

Maar ook de taalvondsten van Nai Palm zullen je waarschijnlijk nog wekenlang bezig houden. Wie is Wititj de slang bijvoorbeeld? Vast een prachtig verhaal uit de Australische cultuur. Je hoeft de woorden niet eens te kunnen verstaan om het gevoel overgebracht te krijgen.

De track ‘Atari’ ken je misschien al van Hiatus Kaiyote, maar nog niet in deze intrigerende solo uitvoering van Nai Palm. Hetzelfde geldt voor ‘Molasses’ dat eveneens al op het Hiatus Kaiyote album “Choose Your Weapon” (2015) staat.

Blowin’ In The Wind

Op ‘Mobius’ (Nai Palm haar soloversie van ‘Mobius Streak’) vallen de invloeden van Bob Dylan’s ‘Blowin’ In The Wind’ op. Haar solodebuut “Needle Paw” is een puzzel waarvan we sommige stukjes misschien wel nooit zullen kunnen verklaren. De mysterie die door social media grotendeels uit de muziek is verdwenen brengt ze er mee terug.

Hiatus Kaiyote

Veel Hiatus Kaiyote tracks dus. Maar dat is nog lang niet alles. Zo is ‘Have You Ever Been (To Electric Ladyland)’ een beeldschone cover van de Jimi Hendrix song. Op het daarop volgende ‘Atoll’ gaat haar stem opeens onverwacht de hoogte in. ‘Black Star / Pyramid Song / Breathing Underwater’ is misschien wel het hoogtepunt van ” “Needle Paw”.

Wie komt er nu op het geniale idee om het nummer van David Bowie over te laten gaan in Radiohead? Nai Palm dus. Ze geeft ons een prachtige muzikale reis door de Australische geschiedenis en andere invloeden die de fundering van Hiatus Kaiyote vormen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.