Zwolse North Star neemt debuutalbum op met leden MuteMath

16 november wordt een bijzondere dag. Dan komt namelijk niet alleen het eerste album uit van het Zwolse North Star. Ze hebben die dag ook hun eerste optreden. Toevalligerwijs is dat hun LP presentatie. Vanzelfsprekend in de Hedon.

De helft van het tien nummers tellende album is opgenomen in Nashville onder leiding van Roy Mitchell-Cárdenas, de basgitarist van MuteMath en The Pink Dust. Dat een band voor hun debuut met zo’n household name kan samenwerken, en zeker een Nederlandse band, hoor je niet vaak. Het ging dan ook niet vanzelf.

Daar moet je wel wat voor doen

De eerste reactie van die Rene Postma kreeg was namelijk:“Je moet aan je songwriting werken”. Dat was even slikken maar na een jaar keihard werken en luisteren begon de samenwerking toch echt. Uiteindelijk is Roy Mitchell-Cárdenas niet de enige van MuteMath geworden die zich met het album heeft bemoeid. Darren King, alleen maar één van de beste drummers van de wereld, is ook op het album te horen.

Hij is bijvoorbeeld ook te horen op het album ‘The Life of Pablo’ van Kanye West. Om maar even aan te geven hoe gevarieerd zijn stijl is. Ik kan niet wachten om deze nummers te horen en dan ook nog eens op vinyl! Uitgangspunt van North Star is dat de songs een mooie melodie hebben. Dat is ook al hoorbaar op hun EP “The Deadweight”.

North Star

Anne-Linn Beekhof (leadzangeres)
René Postma (schrijver, (co)-producer en bassist)
Matthias van Olst (drummer)

Release party

Benieuwd naar de nieuwe songs van North Star en hoe het live overkomt? Kom dan naar de LP Release Party op donderdag 16 november om 20.30 uur in de kleine zaal van poppodium Hedon in Zwolle. De entree is gratis zodat je geld overhoudt voor aanschaf van de LP!

1 gedachte over “Zwolse North Star neemt debuutalbum op met leden MuteMath”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.