New Music Friday: de beste releases van 20 oktober 2017

Een rustige New Music Friday vandaag in vergelijking met de afgelopen weken. Laten we dan maar beginnen met The Bloody Beetroots. Dit is het project van producer Sir Bob Cornelius Rifo.

“The Great Electronic Swindle” is het derde album waar de nodige rockstemmen voor zijn uitgenodigd. Onder andere die van JET, In Flames, Deap Vally en Rival Sons en dat levert een enorme clash op. Een energieke mix van Punk, Electro House en Rock.

Jessie Ware

Een stuk rustiger is het album van Jessie Ware met daarop veel mooie ballads.

Margo Price

Margo Price brengt onvervalste country op haar album. Hoewel…albumopener ‘Don’t Say It’ is pure Boogie Woogie Rock ’n Roll à la Jerry Lee Lewis.

Nai Palm

Sinds gisteren staat de recensie van het eerste solo album van Nai Palm op de site. “Needle Paw” bevat solo interpretaties van nummers van haar band Hiatus Kaiyote, maar ook een bloedmooie Jimi Hendrix cover.

En hoe ze David Bowie’s ‘Black Star’ en ‘Pyramid Song’ van Radiohead in elkaar laat overvloeien is ongekend. Het is dan ook ons album van de week!

Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert heeft vandaag haar alweer derde solo album uitgebracht. Met een nummer 1 en 3 als hoogste positie voor de andere albums zijn de verwachtingen hooggespannen. Een eerste draaibeurt laat een soulvolle Jacqueline horen.

Keyshia Cole

Datzelfde geldt voor Keyshia Cole ook. “11:11 Reset” is alweer haar zevende album. Voorganger “Point Of Return” (2014) was niet zo succesvol dus inmiddels kan er gesproken worden van Point Of No Return.

Niall Horan

De One Direction zanger heeft vandaag zijn solodebuut “Flicker” uitgebracht. Een album met vooral veel mooie ballads en midtempo songs.

Tegan and Sara

Om het 10-jarig jubileum te vieren van hun album “Con X” hebben Tegan and Sara een aantal collega artiesten om een interpretatie gevraagd. Onderstaand kun je het resultaat beluisteren.

Hiphop

En dan zijn er nog wat hiphop albums om de dag mee door te brengen. Met Joost zijn nieuwe tape “Scandinavian Boy” bijvoorbeeld waarvan we vooral de tracks op Kant B te gek vinden. ‘Netflix und Chill’ is een hit!

Vanmiddag is ook Joost zijn video bij TopNotch uitgekomen.

Ook Bang Bros, het gezamenlijke project van Hef en Murda, heeft hun album uitgebracht. Daarop vele features, onder andere van Ronnie Flex, Feis, Crooks en Kevin.

Ook Future & Young Thug hebben een gezamenlijk project uitgebracht. “Super Slimey” bevat een aantal korte, energieke trap tracks. Naast het tweetal is Offset op een track te horen.

Behoefte aan wat rustigere trap? Dan kun je terecht bij Young Dolph. Ook de koning van de trap, Gucci Mane, is hierop aanwezig op een track.

De Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow laat ook weer van zich horen met compilatiealbum “Back On Top”. Single ‘Cooler Als Ekke’ ken je daar misschien al van. Dat was zelfs in Nederland een grote hit.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.