Recensie Nesim Najih-Altijd Dankbaar Nooit Tevreden

Nesim ‘Najih’ El Ahmadi is samen met zijn vrouw de drijvende kracht achter YouTube kanaal Supergaande. Op ‘Laat Me Niet Vallen’, het openingsnummer van zijn album “Altijd Dankbaar Nooit Tevreden”, laat Nesim horen ook een talent te hebben voor puntgave liedjes.

Er voor elkaar zijn is een thema dat op het hele album terugkomt. Er echt voor iemand zijn in plaats van op je ‘Telefoon’. ‘Alle Tijd’ voor iemand hebben. Vriendschap die zelfs de dood overleeft. (‘Als De Morgen Komt’). Nesim schuwt de zware onderwerpen niet, net als op Supergaande.

Kind van een kind

In ‘Kind Van Een Kind’ gaat het over het onvolwassen gedrag van mannen waardoor hun kind zonder vader opgroeit. En op ‘Niet Anders Gewend’ komt de vluchtelingenproblematiek voorbij vanuit het weinig gehoorde oogpunt van de vluchteling. Nesim zingt en rapt op “Altijd Dankbaar Nooit Tevreden”. In het Nederlands, Frans en Arabisch waardoor ook een act als Outlandish een invloed lijkt. (‘Walou’).

De feiten

Naarmate het album vordert treedt het Trap geluid de muziek van Nesim binnen, maar ik heb niet het idee dat hier zijn kracht ligt. Dat zijn toch vooral de melodieuze tracks waarmee hij Nederland met de neus op de feiten drukt. Wie nog steeds denkt dat YouTubers en Hiphop geen diepgang bieden zou toch voorbij zijn dogma’s moeten kijken. Net als BNN die dit grote talent heeft laten glippen.

1 gedachte over “Recensie Nesim Najih-Altijd Dankbaar Nooit Tevreden”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.