north-star-lp-artwork

North Star-North Star

Vinyl first. Er zijn niet veel artiesten die het aandurven. North Star is één van de weinigen. En dus zit ik hier. Pen en papier in de aanslag tot de naald op de plaat haar eerste klanken prijsgeeft. De door Roy Mitchell-Cárdenas geproduceerde nummers die ook op “The Deadweight EP” staan, zijn natuurlijk ook aan het vinyl toevertrouwd.

Wijze lessen

Maar zelfs de aandachtige luisteraar zal zonder de liner notes niet kunnen zeggen welke nummers in Nashville en welke nummers in Zwolle zijn opgenomen. Hooguit geven de in Nashville opgenomen nummers de LP een iets ruimtelijker geluid.

Het zegt iets over het professionele niveau waar North Star naar toe is gegroeid. Alle wijze lessen vanuit Nashville zijn niet aan dovemansoren geweest.

Drummer Matthias van Olst kan zich moeiteloos meten met zijn Amerikaanse collega Darren King. Door velen de beste drummer van de wereld genoemd. Iets wat hij in ‘Deadweight’ demonstreert. Zangeres Anne-Linn Beekhof weet me aan haar lippen gekluisterd. Voor wat betreft de verdere muzikale invulling weet Rene Postma prima de balans te bewaren.

David Bowie

Kant B krijgt een lichte voorkeur. De meesterlijke gitaarsolo op ‘What Will Happen’, #metoo track ‘Inspector Mills, pt.2’ en het geweldige drumwerk op ‘It Can’t Be Done’ zorgen daarvoor. Heerlijk hoe veel van de nummers in de geest van David Bowie lijken te zijn geschreven.

Eigenlijk kan ik maar één minpuntje ontdekken en dat is dat sommige nummers, zoals bijvoorbeeld het opbeurende ‘Living In Another World’, een veel langere uitvoering verdienen. Maar misschien houdt North Star de luisteraar daarmee juist wel hongerig naar meer.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.