Recensie Red Herring-Live At Volver

Al vrij vlot na hun vorige album “The Mountain Valley Sessions” kunnen we genieten van nieuw werk van Red Herring. Dankzij de sessie die Red Herring in de Tilburgse studio Volver voor een klein publiek opnam. Overigens helemaal niet met het idee er een album van te maken. Maar de pure magie die in Volver ontstond bleek zeer goed opgevangen te zijn door Crip Theeuwes.

Slechts 1 nummer (‘Pretty Fair Maid’) herkennen we van het album “The Mountain Valley Sessions” van Red Herring. Live met nog meer diepgang gezongen. Het overbekende ‘Jolene’ van Dolly Parton klinkt door het vioolspel van Joram Peeters weer fris. Bij ‘The Weight’ van The Band is het de samenzang van Red Herring die gewicht in de schaal legt en een gloedvolle vioolsolo van Joram Peeters die alle gitaarvirtuozen definitief in het verdomhoekje plaatst. Naast deze en een handvol andere covers staan er ook een aantal eigen composities op het album “Live At Volver” van Red Herring.

Eigen Composities

‘Kinsale Set’ is een fiddle tune vol onregelmatige maatsoorten. De ‘Cashew Crusher Set’ bevat twee mandoline tunes van ‘Red Herringer’ Arthur Deighton. In zijn ‘The Least Japanese Guy In The World’ laat Joram Peeters alle instrumenten voorbijkomen die hij bespeelt. Ook zijn afstudeerproject ‘Tear In My Bear’ van Hank Williams wordt gespeeld, inclusief twee door Joram Peeters naar het Nederlands vertaalde coupletten.

Ook bijzonder is de Ierse traditional ‘Siúl a Rún’ die Loes van Schaijk deels in het Gaelic zingt. Ter afsluiting van het album “Live At Volver” van Red Herring zingt de band een gloedvolle versie van de traditional ‘In The Pines’ dat met dank aan Kurt Cobain voor altijd in ons collectieve geheugen zit opgeslagen.

1 gedachte over “Recensie Red Herring-Live At Volver”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.