Robbie Williams-Swings Both Ways

Na twaalf jaar heeft Robbie Williams het weer eens aangedurfd om met zijn liefde voor Swing naar buiten te komen. Met ‘Hard Candy’ (2012) liet Williams zien zijn talent voor het schrijven van hits nog altijd niet kwijt te zijn en ook op het Robbie Williams album “Swings Both Ways” zouden er weer een aantal kunnen staan. Hoe dan ook is het Robbie Williams album “Swings Both Ways” een feest voor de swingliefhebber.

Rufus en Robbie vinden elkaar

‘Shine My Shoes’ is de perfecte albumopener voor Robbie Williams door de moderne, eigentijdse invloeden die er aan zijn toegevoegd. ‘I Wan’na Be Like You’, door Robbie Williams opgenomen met Olly Murs is gemodelleerd naar de eens zo populaire Dixieland sound. Op ‘Swing Supreme’ heeft Robbie Williams monsterhit uit 2000 heel slim in een swingjasje verpakt. Herkenbaar en toch anders. En op titeltrack ‘Swing Both Ways’ vinden Robbie Williams en Rufus Wainwright elkaar in hun liefde voor dubbelzinnigheid:”Robbie, face it you’re a little bit gay.” Heerlijk nummer!

Een twerkende Lily Allen

Het swingalbum “Swings Both Ways” van Robbie Williams bevat uiteraard ook de nodige evergreens. Op ‘Dream A Little Dream’ blijkt de tegenwoordig twerkende Lily Allen goed uit de voeten kunnen met de lichte swing dat het nummer bevat. Op ‘Puttin’ On The Ritz’ slaagt Robbie Williams erin mijn aversie tegen dit nummer enigszins weg te nemen. Een knappe prestatie. Ook voor Robbie’s zelfspot is ruimte op het album “Swings Both Ways” getuige de nummer ‘If I Only Had A Brain’ en ‘No One Likes A Fat Pop Star’.

James Bond

‘Where There’s Muck’ lijkt Robbie Williams’ poging tot het schrijven van de James Bond soundtrack. De tekst lijkt echter over een mislukte liefde te gaan, iets wat James Bond nooit zal overkomen. Ook lijkt het een verwijzing naar een zekere kapitein te bevatten die zijn zinkende schip als eerste verliet:”I don’t know what all the fuzz is for. Saving the women and children after me.” Tekstueel valt er dus ook nog eens het nodige uit te pluizen.


Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.