Recensie Ronde Debuutalbum Ronde

Met ‘Run’, ‘We Are One’ en ‘Why Do You Care’ scoorde 3FM Serious Talent Rondé drie megahits op rij. Drie liedjes die tegelijkertijd ook een soort tijdloze kwaliteit uitstralen waardoor het debuutalbum met vertrouwen tegemoet kon worden gezien. En inderdaad de in totaal dertien liedjes verdienen het om compleet grijsgedraaid te worden. Universele teksten die op meerdere manieren te interpreteren zijn. In openingsnummer ‘Why Do You Care’ roept Rondé er ook toe op. “Can’t you read between the lines?”

Bij ‘Go’ lukt ons dat prima, maar hoe zit dat bij ‘Do You Feel’? Zingt Rikki Borgelt hier over een relatie of gaat dit soms over haar gedwongen “short break” van de muziek? En heeft ze het in ‘We Gotta Have It All’ dan tegen dezelfde persoon? In ‘Together We Fall’ is het de opzwepende riff die de aandacht trekt. ‘Let This Moment Last’ is een boodschap die wij volledig beamen. Wat een prachtig gezongen tekst.

Staan er nog meer potentiële hits op? Jazeker. ‘Naturally’ is al als single uitgebracht en ‘City Lights’ is zo fijn dat het met gemak megahit nummer vier zou kunnen zijn. Maar ook ‘Electric Lover’ is een favoriet. En in ‘Headlights’ horen we de kraker waar menig EDM DJ naar zoekt om te remixen.

Met zo’n mooi album hinken we een beetje op twee gedachten. Uren lang willen we er nog mee doorbrengen maar tegelijkertijd verlangen we naar nog veel meer nieuwe muziek van deze band. Hadden ze maar een dubbelalbum gemaakt!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.